ORDEN PRE/208/2015, de 8 de julio, por la que se regulan ficheros que contienen datos de carácter personal gestionados en el ámbito del Departamento de la Presidencia.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE LA PRESIDENCIA
Rango de LeyOrden

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers dels ens públics vinculats o que en depenguin.

D’acord amb aquesta habilitació, el Departament de la Presidència, de forma regular, revisa i actualitza mitjançant ordres els fitxers gestionats dins el seu àmbit competencial.

En aquest sentit, l’increment de l’activitat dels serveis del Departament de la Presidència, la reordenació de la seva estructura, les millores en els sistemes d’informació i el desenvolupament de noves infraestructures, demanen una revisió constant de l’inventari dels tractaments de dades de caràcter personal que gestiona.

Així mateix, a partir de la interacció amb les autoritats de control i dels resultats de les auditories biennals internes, es fa evident la necessitat de revisar les estructures dels fitxers existents i dels criteris de classificació, així com de crear nous tractaments, modificar-ne els previstos i notificats i suprimir-ne els innecessaris.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

ORDENO:

Article 1

Objecte de l’Ordre

Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i suprimir els fitxers de dades de caràcter personal gestionats en l'àmbit del Departament de la Presidència que es descriuen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa vigent en matèria de protecció de dades.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal relacionats a l'annex 1 d'aquesta Ordre i que són els següents:

  1. Centre Català de Tecnificació Esportiva

  2. Subvencions del Consell Català de l’Esport

  3. Videovigilància del Centre de Barcelona (INEFC)

  4. Queixes, consultes i suggeriments de l’INEFC

  5. Contactes de l’INEFC

  6. Activitats de l’INEFC

  7. Publicacions de l’INEFC

  8. Fons d’imatges de l’INEFC

  9. Tramitació Unificada de la Generalitat a Girona

Article 3

Modificació de fitxers

A l’annex 2 s’especifiquen els fitxers gestionats pel Departament de la Presidència que han estat objecte de modificació, els quals són objecte d’una regulació nova completa, passen a tenir el contingut que s’hi indica, i que són els següents:

  1. Escola Catalana de l’Esport

  2. Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya

  3. Aplicació d’adreces postals (directori de trameses)

  4. Base de dades d’entitats i activitats esportives

  5. Centre de Medicina de l’Esport

  6. Lloguer d’instal·lacions

  7. Gestió d’expedients acadèmics de l’INEFC

  8. Creditors/ores o deutors/ores de l’INEFC

  9. Projectes de recerca

  10. Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya

  11. Servei d’Atenció Telefònica 012

  12. Gestió i difusió d’activitats de Palau Robert

A continuació s’especifiquen, per a cada fitxer de l’annex 2, les modificacions introduïdes.

En el fitxer anomenat Escola Catalana de l’Esport, la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades, les cessions previstes, l’òrgan davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i el nivell de seguretat.

En el fitxer anomenat Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya, s’ha modificat el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades, el responsable del fitxer i l’òrgan davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

En el fitxer anomenat Agenda de comunicacions i relacions institucionals del CCE, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Aplicació d’adreces postals (directori de trameses), la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades i l’estructura i el tipus de dades.

En el fitxer anomenat Entitats esportives, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Base de dades d’entitats i activitats esportives, la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i el tipus de dades, les cessions previstes i el nivell de seguretat.

En el fitxer Centre de Medicina de l’Esport, s’ha modificat la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades i l’estructura i el tipus de dades.

En el fitxer anomenat Lloguer d’instal·lacions de l’INEFC, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Lloguer d’instal·lacions, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades i l’òrgan davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

En el fitxer Gestió d’expedients acadèmics de l’INEFC, s’ha modificat la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, l’estructura i tipus de dades, i l’òrgan davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

En el fitxer Creditors/ores o deutors/ores de l’INEFC, s’ha modificat les persones i col·lectius afectats, l’estructura i tipus de dades, i l’òrgan davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

En el fitxer anomenat Projectes de recerca de l’INEFC, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Projectes de recerca, la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades, i l’òrgan davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

En el fitxer Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, s’ha modificat la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades i el sistema de tractament de les dades.

En el fitxer anomenat Servei d’atenció telefònica 012 i de missatgeria instantània de la Generalitat de Catalunya, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Servei d’atenció telefònica 012, la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura i tipus de dades i el sistema de tractament.

En el fitxer Gestió i difusió d’actes, mostres i exposicions institucionals, s’ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Gestió i difusió d’activitats de Palau Robert, la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades i l’estructura i el tipus de dades.

Article 4

Supressió de fitxers

Se suprimeixen els fitxers de dades de caràcter personal indicats a l'annex 3 d'aquesta Ordre, i que són els següents:

  1. Pla de tecnificació esportiva de Catalunya

  2. Expedients de subvencions a activitats esportives

  3. Expedients de subvencions a equipaments esportius

  4. Gestió de personal de l’INEFC

  5. Contactes i registre de correspondència de l'Oficina de l'Expresident Jordi Pujol

Article 5

Regulació dels fitxers

Als annexos 1 i 2 d'aquesta Ordre s'estableix, per a cada fitxer que es crea o modifica, la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones o col·lectius afectats, el procediment de recollida de les dades, la seva procedència, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, el sistema de tractament, les cessions i les transferències internacionals previstes, l'òrgan responsable del fitxer, la unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com el nivell de les mesures de seguretat que s'hi aplica.

Article 6

Mesures de gestió i organització

Els òrgans responsables dels fitxers que es creen a l'empara d'aquesta Ordre han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades reconeguts a l'article 31 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i a la resta de normativa d'aplicació vigent.

Article 7

Perspectiva de gènere

Els fitxers regulats en aquesta Ordre disposaran, si escau, de les dades separades per sexes, per facilitar els estudis estadístics i informes de gènere, d'acord amb la normativa vigent sobre aquesta matèria, i respectant, en tot cas, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre.

Disposició derogatòria

L’Ordre VCP/381/2010, de 23 de juny, per la qual s'actualitzen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats en l'àmbit del Departament de la Vicepresidència, resta derogada en allò que faci referència als fitxers anomenats: Escola Catalana de l’Esport, Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya, Aplicació adreces postals (directori de trameses)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR