ORDEN JUS/179/2015, de 8 de junio, por la que se hace pública la convocatoria de subvenciones a entidades jurídicas sin ánimo de lucro vinculadas a partidos políticos con representación parlamentaria.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE JUSTICIA
Rango de LeyOrden

La Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de promocionar les activitats i les actuacions que es dirigeixen a la implantació i l’arrelament de la cultura democràtica en la societat catalana, té prevista una línia de subvencions a favor de les entitats sense ànim de lucre que despleguin programes en l’àmbit de l’estudi i el desenvolupament del pensament polític i social. Amb aquesta finalitat s’ha inclòs una partida, la JU01 D/482000100/1210/0000, en el pressupost del Departament de Justícia per a l’any 2015, la qual s’ha dotat d’un crèdit pressupostari de 477.000 euros.

Vist el Decret 194/2013, de 9 de juliol, de reestructuració del Departament de Justícia i d’acord amb que estableixen l’article 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

-1 Obertura de la convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, adreçades a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària per finançar estudis o activitats relacionats amb el dret i el funcionament de les institucions democràtiques, la difusió del pensament polític i social del sistema democràtic i el seu aprofundiment, així com a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats de les entitats objecte de la present convocatòria, realitzades durant l’any 2014, destinades al finançament de les referides activitats.

-2 Aprovació de les bases

Aprovar les bases que han de regir aquest concurs, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

-3 Dotació pressupostària

La quantitat màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 477.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària JU01 D/482000100/1210/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2015.

-4 Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Sense perjudici del que estableix l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, les sol·licituds es poden presentar a la seu del Departament de Justícia, c. Pau Claris, 81, 08010 Barcelona, i c. Aragó, 332, 08009 Barcelona, i als serveis territorials del Departament de Justícia a:

Girona: pl. Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona.

Lleida: av. Sant Martí, 1, 25004 Lleida.

Tarragona: c. Sant Antoni Maria Claret, 17, 43002 Tarragona.

Les Terres de l’Ebre: c. de Santa Anna, 3-5, 2a planta, 43500 Tortosa.

-5 Resolució i notificació

La resolució i la notificació de la concessió de les subvencions s’han d’efectuar en el termini màxim de sis mesos, a comptar de la data de finalització del termini per a la presentació de sol·licituds. D’acord amb el que estableix l’article 54.2. e ) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, transcorregut aquest termini sense que s’hagi dictat i notificat resolució expressa, s’entendran desestimades les sol·licituds.

La resolució s’ha de notificar de manera individualitzada als interessats i s’ha de publicar posteriorment al DOGC.

-6 Aquesta convocatòria resta sotmesa a la condició suspensiva de l’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost del Departament de Justícia en el moment de la resolució de la concessió.

Informació sobre els recursos a interposar

Contra aquesta Ordre i les bases del seu annex, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Justícia, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, en els termes que estableixen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar, igualment, de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Barcelona, 8 de juny de 2015

P. d. (Resolució JUS/498/2013, de 8.3.2015, DOGC de 13.3.2013)

Enric Colet

Secretari general

Annex

Bases

-1 Objecte, compatibilitat i període en què s’ha d’executar l’activitat

1.1 L’objecte de les subvencions és contribuir a la promoció i el foment d’estudis i activitats relacionats amb el dret i el funcionament de les institucions democràtiques, la difusió del pensament polític i social del sistema democràtic i el seu aprofundiment i també a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats realitzades durant l’any 2014 necessàries per a la consecució dels objectius anteriors.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb l’obtenció d’altres ajuts, subvencions o premis per a la mateixa activitat, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, estatals o internacionals, sempre que l’import de les subvencions no superi, aïlladament o conjuntament, el cost de l’activitat subvencionada.

1.3 Les actuacions objecte de les subvencions s’han hagut de fer íntegrament durant l’any 2014.

-2 Entitats destinatàries de les subvencions

Les entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària.

-3 Requisits dels sol·licitants i manera d’acreditar-los

Les entitats sol·licitants han d’acreditar el compliment dels requisits següents el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds:

3.1 Estar legalment constituïdes i inscrites, si escau, en el registre que correspongui.

3.2 Constar en el cens d’associacions i fundacions vinculades a partits polítics, vinculat als registres d’associacions i fundacions de la Generalitat de Catalunya.

3.3 Haver sol·licitat la inscripció en el registre de partits polítics en compliment del que disposa la disposició addicional quarta de la Llei orgànica 6/2002, de 27 de juny, de partits polítics, modificada per la Llei orgànica 3/2015, de 30 de març, de control de l’activitat econòmica i financera dels partits polítics, per la qual es modifiquen la Llei orgànica 8/2007, de 4 de juliol, sobre finançament dels partits polítics, la Llei orgànica 6/2002, de 27 de juny, de partits polítics, i la Llei orgànica 2/1982, de 12 de maig, del Tribunal de Comptes.

3.4 Tenir una vinculació efectiva amb els partits polítics amb representació en el Parlament de Catalunya durant la X legislatura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR