ORDEN ENS/248/2015, de 27 de julio, por la que se aprueban las bases reguladoras para la concesión de subvenciones destinadas a la escolarización de niños de cero a tres años en las guarderías infantiles de titularidad privada de iniciativa social, y se abre convocatoria pública correspondiente al curso 2014-2015.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ENSEÑANZA
Rango de LeyOrden

Aquesta Ordre aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al finançament de l’escolarització d’infants de zero a tres anys a les llars d’infants de titularitat privada d’iniciativa social, i obre la convocatòria pública per a la concessió d’aquesta subvenció corresponent al curs escolar 2014-2015.

Per això, d’acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a l’escolarització d’infants de zero a tres anys a les llars d’infants de titularitat privada d’iniciativa social, les quals consten a l’annex.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública en règim de concurrència no competitiva per a la concessió de les subvencions indicades a l’article 1, corresponents al curs escolar 2014-2015, que es regeix per les bases que consten a l’annex.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

Els interessats poden presentar les seves sol·licituds, conjuntament amb la documentació que consta a les bases, de l’1 al 14 de setembre de 2015, ambdós inclosos, d’acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament http://educacio.gencat.cat/gestiocentre .

Article 4

Import i partida pressupostària

L’import destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 3.000.000,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària EN0120 D/480000600/421A del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2016, o partida equivalent, condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient. Aquest import es podrà ampliar per resolució del director general de Centres Concertats i Centres Privats, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Article 5

Resolució

El director general de Centres Concertats i Centres Privats resol per delegació aquesta convocatòria en un termini màxim de sis mesos, a comptar de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria, i en qualsevol cas durant l’any 2016.

La resolució es publicarà al DOGC i al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Transcorregut aquest termini, si no s’ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s’entén desestimada per silenci administratiu, d’acord amb el que estableix l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Article 6

Justificació

Les entitats beneficiàries han de justificar l’aplicació dels fons davant la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats, dins del termini màxim d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació de la Resolució d’atorgament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb la base reguladora 11.

Article 7

Consorci d’Educació de Barcelona

Quan les bases reguladores es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d’Ensenyament, aquesta referència s’entén realitzada al Consorci d’Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d’acord amb el règim d’assumpció de funcions per part de l’esmentat Consorci.

Article 8

Caràcter de les subvencions

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 27 de juliol de 2015

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases reguladores

  1. Objecte i finalitat

    L’objecte de la convocatòria és la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a llars d’infants de titularitat privada d’iniciativa social que escolaritzen alumnes de zero a tres anys durant el curs escolar 2014-2015.

    La finalitat de la subvenció és col·laborar en les despeses de funcionament de la llar d’infants per tal que l’import de la subvenció repercuteixi íntegrament en les quotes que han de satisfer les famílies.

  2. Beneficiaris

    Poden acollir-se a aquesta convocatòria les llars d’infants de titularitat privada que compleixin els requisits específics següents:

    -Estar autoritzades pel Departament d’Ensenyament per impartir el primer cicle de l’educació infantil.

    -Estar constituïdes legalment com a entitats sense ànim de lucre.

    -No superar en cap cas la capacitat autoritzada del centre.

    -Posseir, tant el director del centre com el personal educador, les titulacions que indica el Decret 282/2006, de 4 de juliol, pel qual es regulen el primer cicle de l’educació infantil i els requisits dels centres.

  3. Requisits i condicions dels beneficiaris

    3.1 Per ser beneficiaris de les subvencions, els centres sol·licitants han de complir els requisits i les condicions següents:

    1. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat, i de les obligacions amb la Seguretat Social. La presentació de la sol·licitud de subvenció implica autoritzar l’Administració de la Generalitat la comprovació d’ofici de les dades corresponents al compliment de les obligacions tributàries amb l’Estat i amb la Generalitat i amb la Tresoreria de la Seguretat Social.

    2. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que impossibiliten per ser beneficiari de la subvenció.

    3. Complir amb les obligacions que estableixen els articles 32, 33 i 36 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    4. Estar al corrent de pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions.

    5. Els centres educatius amb una plantilla igual o superior a vint-i-cinc persones han d’haver adoptat els mitjans oportuns per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR