ORDRE JUS/390/2007, de 23 d'octubre, per la qual es dicten normes per a l'execució del Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels Registres de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/390/2007, de 23 d'octubre, per la qual es dicten normes per a l'execució del Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels Registres de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles.

El Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels Registres de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles, ha aprovat una modificació del mapa de les oficines registrals a causa del notable increment del tràfic civil i mercantil. El criteri essencial de la demarcació registral ha estat aconseguir una millora de l'atenció a l'usuari del servei públic registral com a conseqüència de la modificació en el volum i moviment de titulació sobre béns immobles i drets reals; òbviament, en l'àmbit dels Registres Mercantils i de Béns Mobles el criteri determinant va ser l'increment del tràfic mercantil. La modificació de la demarcació registral, com assenyala el preàmbul del Reial decret, respon a un interès general que pretén incentivar l'activitat econòmica, apropar el servei registral al ciutadà i adequar-lo a l'expansió de nombrosos nuclis de població; a més, tenint en compte la nova càrrega de treball que suposa la generalització de la utilització de mitjans telemàtics en la presentació de títols en els diferents registres, la modificació de la demarcació registral també intenta fer possible el més adequat compliment de les obligacions dels registradors.

Per a l'elaboració de la norma es van sol·licitar a tots els registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles certificacions sobre les dades estadístiques dels seus respectius registres, així com informes a les autoritats locals, als registradors afectats, als notaris, jutges de primera instància, presidents dels tribunals superiors de justícia, Junta de Govern del Col·legi de Registradors i comunitats autònomes.

A l'empara de la disposició addicional segona de l'esmentat Reial decret, els nous registres creats així com els registres matrius van ser objecte de concurs especial. Havent exercit els titulars d'aquests últims el dret a opció que amb caràcter previ se'ls reconeixia, procedeix ara, d'acord amb la disposició final segona, que es dictin les normes que siguin necessàries per interpretar i executar el Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, en especial el relatiu a dates de funcionament independent dels Registres i regulació del període de transició fins el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR