RESOLUCIÓN ENS/1477/2015, de 25 de junio, de la acreditación de la competencia en lenguas extranjeras en el ámbito del Departamento de Enseñanza.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ENSEÑANZA
Rango de LeyResolución

El Marc europeu comú de referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de les llengües (MECR), segons les recomanacions del Consell d’Europa, estableix uns descriptors comuns per a l’ensenyament, l’aprenentatge i l’avaluació dels coneixements de llengües. La base comuna que proporciona permet comparar proves de llengua elaborades per diferents organismes i establir correspondències entre els certificats de coneixement de llengua i els nivells de competència lingüística que estableix el Marc.

D’acord amb aquesta premissa, els diferents organismes oficials i les associacions europees d’avaluadors de llengües estableixen els certificats i diplomes que consideren equivalents entre si com a acreditatius d’una determinada competència lingüística.

En conseqüència, per facilitar i simplificar l’acreditació de la competència en llengües estrangeres en l’àmbit del Departament d’Ensenyament escau donar publicitat dels títols, diplomes i certificats, expedits per institucions i universitats competents, que acrediten la competència lingüística d’acord amb el MECR.

En virtut d’això,

Resolc:

Els títols, els diplomes i els certificats que consten en l’annex 1 acrediten la capacitació lingüística i comunicativa en llengües estrangeres en l’àmbit del Departament d’Ensenyament. Qualsevol altra acreditació s’ha de valorar de forma individualitzada.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 25 de juny de 2015

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex 1

Taula de certificats i diplomes que acrediten els coneixements d’una tercera llengua (anglès, francès, alemany i italià) de nivell B1 o superior, segons el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa

Institució/Organisme B1 B2 C1 C2
ANGLÈS
Departament d’Ensenyament. Escoles Oficials d’Idiomes Certificat de nivell intermedi Certificat de nivell avançat Certificat de nivell C1
Universitats de Catalunya CLUC B1 Certificats de nivell B1 propis de les universitats catalanes CLUC B2 Certificats de nivell B2 propis de les universitats catalanes Certificats de nivell C1 propis de les universitats catalanes
Universitats espanyoles –
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR