RESOLUCIÓN EMC/1500/2018, de 29 de junio, por la que se establecen, para el curso académico 2018-2019, los procedimientos para la obtención de la acreditación del tramo de renta familiar y de las becas Equidad para la minoración de los precios de los créditos de los estudios universitarios y la acreditación de carácter económico a efectos de formalizar la matrícula como becario o becaria condicional (ref. BDNS 406107).

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDepartamento de Empresa y Conocimiento
Rango de LeyResolución

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per a l'acompliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 316/2016, de 8 de novembre, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat, en data 5 de desembre de 2002, al president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU).

Ateses les consideracions anteriors,

Resolc:

Article únic

S'estableix, per al curs acadèmic 2018-2019, el procediment per a l'obtenció de l'acreditació del tram de renda familiar i de les beques Equitat per a la minoració dels preus públics dels crèdits dels estudis universitaris i l'acreditació de caràcter econòmic a l'efecte de formalitzar la matrícula com a becari o becària condicional, d'acord amb el que preveu l'annex d'aquesta Resolució.

Disposició final

Aquesta Resolució exhaureix la via administrativa i pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el president o presidenta de la CEAU en el termini d'un mes des de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé de recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 29 de juny de 2018

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Josep Pallarès Marzal

President de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris

Annex

Aquesta convocatòria regula dos procediments:

Modalitat A: obtenció d'una acreditació del tram de renda familiar i concessió d'una beca Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits ordinaris per a estudiants de les universitats públiques de Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya, i dels centres adscrits enumerats a la base 2.1.b) per al curs 2018-2019. D'ara endavant, aquesta modalitat s'anomena “procediment Equitat”.

Modalitat B: obtenció d'una acreditació de caràcter econòmic a l'efecte exclusiu de formalitzar la matrícula sense el pagament previ dels preus públics dels serveis acadèmics (condició de becari o becària condicional), adreçada als estudiants que vulguin sol·licitar una beca de caràcter general convocada pel ministeri competent en aquesta matèria per al curs acadèmic 2018-2019. D'ara endavant, aquesta modalitat s'anomena “procediment MATRC”.

I Modalitat A: procediment Equitat

—1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquest procediment consisteix en l'obtenció d'una acreditació del tram de renda familiar i d'una beca Equitat per a la minoració dels preus públics dels crèdits ordinaris per a estudiants de les universitats públiques de Catalunya, de la Universitat Oberta de Catalunya i dels centres adscrits enumerats a la base 2.1.b) per al curs 2018-2019.

1.2 Per a les persones que sol·licitin el tram de renda i la beca Equitat, l'AGAUR emet, primer, l'acreditació del tram de la renda familiar, que s'ha de descarregar des de l'apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya (< http://tramits.gencat.cat >). Aquesta acreditació té un valor exclusivament informatiu i, per si sola, no genera cap dret a la beca Equitat.

1.3 Per obtenir la beca Equitat amb la minoració associada al tram 1 de renda familiar, cal haver sol·licitat la beca de caràcter general convocada pel ministeri competent en aquesta matèria per al curs acadèmic 2018-2019, adreçada a estudiants que cursin estudis postobligatoris. En cas que l'estudiant tingui el domicili familiar al País Basc, està obligat a sol·licitar la beca de caràcter general de la seva comunitat autònoma.

Aquest apartat no és aplicable en cas que la presentació de la sol·licitud de la beca Equitat sigui posterior al termini de presentació de sol·licituds de les beques de caràcter general i en el cas de les persones sol·licitants que formalitzin la primera matrícula del curs 2018-2019 amb posterioritat al 15 d'octubre de 2018.

1.4 La resolució de la beca Equitat es fa un cop s'han comprovat els requisits i es determina, si escau, el percentatge de minoració dels preus públics dels crèdits ordinaris de què l'estudiant s'ha matriculat per primera vegada. D'acord amb el que preveu el Decret pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2018-2019, una part dels ingressos recaptats per les universitats amb la nova política de preus iniciada el curs 2012-2013 es destina a les beques Equitat.

—2 Requisits generals

2.1 Poden sol·licitar l'acreditació del tram de renda familiar i la beca Equitat per a la minoració del preu dels crèdits ordinaris dels estudis universitaris les persones que compleixin els requisits següents:

  1. Matricular-se per primera vegada dels crèdits d'un ensenyament conduent a l'obtenció d'un títol universitari oficial de grau o màster habilitant impartit en un centre propi d'una de les universitats següents:

    - Universitat de Barcelona

    - Universitat Autònoma de Barcelona

    - Universitat Politècnica de Catalunya

    - Universitat Pompeu Fabra

    - Universitat de Girona

    - Universitat de Lleida

    - Universitat Rovira i Virgili

  2. Matricular-se dels estudis esmentats en un dels centres que consten en aquest apartat, sempre que siguin aplicables els preus públics que estableix el Decret pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2018-2019.

    - Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona

    - Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Lleida

    - Escola d'Enginyeria d'Igualada (EEI), centre adscrit consorciat a la Universitat Politècnica de Catalunya.

    - Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona

  3. Matricular-se per primera vegada dels crèdits d'un ensenyament conduent a l'obtenció d'un títol universitari oficial de grau a la Universitat Oberta de Catalunya.

  4. Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol estat membre de la Unió Europea. Pel que fa als ciutadans de la Unió Europea o els seus familiars, beneficiaris dels drets de lliure circulació i residència, han de tenir la condició de residents o acreditar que l'estudiant o les persones que el mantenen són treballadors per compte propi o d'altri.

    Pel que fa als estudiants no comunitaris, s'aplica el que disposa la normativa sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

    Aquests requisits s'han de complir el 31 de desembre de 2017.

    2.2 Queden excloses d'aquest procediment les persones que vulguin cursar uns estudis de grau i estiguin en possessió d'alguna titulació universitària oficial del mateix nivell o d'un de superior o que compleixin els requisits legals per obtenir-la, llevat que l'hagin obtingut en centres no coberts pel sistema públic de finançament.

    Queden excloses d'aquest procediment les persones que vulguin cursar uns estudis de màster habilitant i estiguin en possessió d'alguna titulació universitària oficial del mateix nivell o d'un de superior o que compleixin els requisits legals per obtenir-la, llevat que l'hagin obtingut en centres no coberts pel sistema públic de finançament.

    —3 Requisits econòmics per al càlcul del còmput de la renda familiar

    Els trams de renda familiar i el patrimoni corresponents a l'exercici 2017, així com els càlculs que s'efectuen per a la seva determinació, es detallen a l'apartat IV d'aquest annex.

    —4 Percentatge de minoració dels preus dels crèdits ordinaris dels estudis universitaris

    4.1 Per a les persones que sol·licitin una beca Equitat per a la minoració dels preus públics dels crèdits ordinaris dels estudis universitaris, es calcula el percentatge de minoració d'acord amb el que preveu l'apartat IV d'aquest annex i, en tot cas, està subjecte a les disponibilitats pressupostàries.

    En cas que se superi la disponibilitat pressupostària prevista per a un tram de renda o més, el criteri de prelació és la renda familiar.

    4.2 En cas que l'estudiant obtingui diverses de les bonificacions que estableix el decret pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2018-2019, les universitats han d'aplicar, primer, les altres bonificacions i, en últim lloc, la minoració de la beca Equitat.

    —5 Tramitació de sol·licituds

    5.1 Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'AGAUR ha d'informar les universitats, per mitjà del sistema informàtic habilitat a aquest efecte, de les sol·licituds procedents dels seus centres.

    Les universitats, mitjançant el sistema informàtic corresponent, han de facilitar a la Secretaria d'Universitats i Recerca la informació necessària per determinar els ingressos recaptats addicionalment, d'acord amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR