RESOLUCIÓN CLT/2818/2015, de 26 de noviembre, por la que se da publicidad al Acuerdo del Consejo de Administración del Instituto Catalán de las Empresas Culturales por el que se aprueban las bases generales reguladoras de los procedimientos para la concesión de ayudas en régimen de concurrencia.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE CULTURA
Rango de LeyResolución

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en sessió de 25 de novembre de 2015, pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 25 de novembre de 2015, pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 26 de novembre de 2015

Pilar Pifarré i Matas

Presidenta del Consell d’Administració

Acord

de 25 de novembre de 2015, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, per la qual s’aprova el Reglament de la Llei esmentada

Atès l’Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s’aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic (DOGC núm. 6671, de 24.7.2014);

D’acord amb l’article 7.2.i dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

—1 Aprovar les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència tramitats per l'Institut Català de les Empreses Culturals.

—2 Derogar l’Acord de 25 de setembre de 2014, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència, publicat mitjançant la Resolució CLT/2383/2014, de 17 d’octubre (DOGC núm. 6738, de 29.10.2014).

—3 Els procediments de concessió d’ajuts iniciats amb anterioritat a la data en què té efectes aquest Acord es regeixen per les bases reguladores, generals i específiques, vigents en el moment de la seva convocatòria.

—4 Aquest Acord entra en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Annex

Bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència tramitats per l'Institut Català de les Empreses Culturals

—1 Objecte

  1. Aquestes bases generals són d’aplicació als procediments de concessió d’ajuts en règim de concurrència competitiva tramitats per l’Institut Català de les Empreses Culturals. A aquests efectes, s’entén per procediment de concurrència competitiva el que defineix l’article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    Així mateix, aquestes bases són aplicables a aquells procediments de concurrència no competitiva les bases reguladores dels quals, de manera excepcional, estableixen el prorrateig entre els beneficiaris dels ajuts de l’import global màxim destinat als ajuts, o en què les sol·licituds es resolen de manera independent, llevat d’aquells aspectes que no resultin d’aplicació per les singularitats procedimentals pròpies d’aquests procediments.

  2. Els ajuts finançats amb càrrec a fons de la Unió Europea es regeixen per la normativa comunitària i per la resta de normes aplicables en cada cas, d’acord amb el que estableix l’article 6 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    Els ajuts finançats amb càrrec a fons estatals distribuïts en conferència sectorial es regeixen per les normes aplicables en cada cas.

  3. Aquestes bases no són d’aplicació als premis ni a les beques.

  4. Les bases específiques determinen l’objecte de cada línia d’ajuts.

  5. Les bases específiques d’ajuts que compleixin amb la definició d’ajuts d’Estat d’acord amb l’article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea han d’indicar el marc normatiu aplicable.

    Si escau, les bases específiques han d’establir que s’ajusten al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (DOUE L187, de 26.6.2014), o que els ajuts tenen la consideració d’ajuts de minimis , regulats pel Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L352, de 24.12.2013).

    —2 Persones beneficiàries

  6. Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, incloses les societats civils, que determinin les bases específiques.

  7. Als efectes de determinar les persones beneficiàries, s’entén per empreses, tant persones físiques com jurídiques dedicades a activitats industrials, mercantils o de prestació de serveis amb finalitats lucratives. No es consideren empreses les associacions, les fundacions ni qualsevol altra entitat privada sense ànim de lucre tot i que dugui a terme activitats econòmiques.

  8. També poden ser beneficiàries dels ajuts, si ho preveuen les bases específiques, les agrupacions d’empreses que es constitueixin en unions temporals d’empreses (UTE), d’acord amb la Llei de l’Estat 18/1982, de 26 de maig, sobre règim fiscal d’agrupacions i unions temporals d’empreses i de societats de desenvolupament industrial regional. No és necessari formalitzar l’UTE, a través d’escriptura pública, fins que consti com a beneficiària en la proposta provisional de resolució. S’han de fer constar expressament, tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos d’execució assumits per cada membre de l’UTE així com l’import d’ajut que se'ls ha d'aplicar a cada un, els quals tindran la consideració de beneficiaris. Les empreses que formen l’UTE responen solidàriament del compliment de l’obligació de reintegrament en relació amb les activitats que reben suport que s’haguessin compromès a fer. S’ha de nomenar una persona representant, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l’UTE. L’agrupació no es pot dissoldre fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció que estableixen l’article 100.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l’article 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  9. No poden ser beneficiàries d’ajuts les empreses següents:

    1. Les empreses en crisi. Als efectes d’aquestes bases s’entén per empresa en crisi l’empresa en què concorre alguna de les circumstàncies que estableix l‘article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (DOUE L187, de 26.6.2014).

    2. Les empreses que estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent a conseqüència d’una decisió prèvia de la Comissió Europea que hagi declarat un ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior.

    Les empreses sol·licitants han de presentar una declaració responsable per acreditar que no incorren en aquestes prohibicions.

    —3 Requisits, condicions i incompatibilitats

  10. Per obtenir la condició de beneficiàries dels ajuts, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, els que determinin les bases específiques i els següents:

    Supòsit Requisit a complir
    D’aplicació a totes les persones sol·licitants
    A Informació sobre concurrència d’ajuts per la mateixa activitat. Presentar declaració sobre si s’han demanat o s’han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent-hi constar la relació detallada amb l’entitat concedent i la quantitat sol·licitada o obtinguda.
    B L’activitat objecte de l’ajut utilitza qualsevol element susceptible de generar drets d’autor. Complir la normativa sobre propietat intel·lectual.
    Específiques en funció de les persones sol·licitants
    C Empreses: domiciliació o establiment operatiu a l’Estat espanyol. Estar domiciliades a l’Estat espanyol o en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, amb establiment operatiu a l’Estat espanyol. En el cas que l’empresa sol·licitant no tingui establiment operatiu a l’Estat espanyol en el moment de la presentació de la sol·licitud caldrà tenir en compte que: a) Quan presenti la sol·licitud, ha de declarar la intenció de constituir-lo, si obté l’ajut, en el termini d’un mes des de la notificació de la resolució. b) Ha d’acreditar la constitució de l’establiment operatiu en el termini esmentat a la lletra anterior. c) Ha de mantenir actiu l’establiment operatiu, com a mínim, fins a la justificació de l’activitat objecte de l’ajut.
    D Persones físiques empresàries. Estar donat d’alta en el cens de l’impost sobre activitats econòmiques en aquells supòsits en què sigui obligatori.
    E Entitats sense ànim de lucre. Estar inscrites en el registre corresponent.
    F Empreses amb 50 o més treballadors: compliment de la quota de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat. Complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l’empresa establerta a l’article
    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR