ORDEN SLT/371/2015, de 23 de diciembre, de modificación de la Orden SLT/25/2014, de 3 de febrero, por la que se actualiza la regulación de los ficheros que contienen datos de carácter personal del Departamento de Salud y de sus entidades vinculadas o dependientes.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE SALUD
Rango de LeyOrden

L'article 20.1 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, la modificació o la supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al B oletín Oficial del Esta do o en el diari oficial corresponent.

Mitjançant l'Ordre SLT/25/2014, de 3 de febrer, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament de Salut i de les entitats vinculades o que en depenen, es va actualitzar la relació dels fitxers en l'àmbit de l'Administració sanitària, tenint en compte les necessitats sorgides pel temps transcorregut des de la publicació de les disposicions reglamentàries que antecedien aquesta disposició i pels canvis organitzatius que s'havien produït, i amb la finalitat d'unificar en una sola norma la regulació dels fitxers que contenien dades de caràcter personal i garantir, d'aquesta manera, la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal. Posteriorment, l'Ordre esmentada va ser actualitzada per l'Ordre SLT/23/2015, de 22 de gener, de modificació de l'Ordre SLT/25/2014, de 3 de febrer, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament de Salut i de les seves entitats vinculades o que en depenen, i d'actualització de l'annex.

D'ençà de la publicació de les disposicions esmentades, han sorgit noves necessitats que fan que escaigui fer una nova actualització en la regulació dels fitxers de dades personals de l'àmbit del Departament per incorporar fitxers de nova creació, com instruments de la competència compartida de la Generalitat en l'àmbit de l'ordenació, la planificació, la determinació, la regulació i l'execució de les prestacions i els serveis sanitaris, sociosanitaris i de salut mental de caràcter públic en tots els nivells i per a tots els ciutadans (article 162.3.a) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya) i en exercici de la competència exclusiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal (article 156.a) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya).

Concretament, es creen dos nous fitxers en l'àmbit del Servei Català de la Salut anomenats “Gestió d'accessos de les persones usuàries a aplicacions i recursos informàtics” i “Gestió de la identificació per a l'accés a sistemes d'informació de salut”. La finalitat del fitxer Gestió d'accessos de les persones usuàries a aplicacions i recursos informàtics és la gestió i l'administració de les persones usuàries que accedeixen a les aplicacions i recursos informàtics de l'àmbit del Servei Català de la Salut, mitjançant unes credencials d'accés i dels permisos concedits, i la finalitat del fitxer Gestió de la identificació per a l'accés a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR