ORDEN SLT/330/2015, de 20 de octubre, por la que se regulan el contenido y el modelo de la tarjeta sanitaria individual en Cataluña.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDepartamento de Salud
Rango de LeyOrden

Mitjançant el Decret 90/1990, de 3 d’abril (DOGC núm. 1282, de 23.4.1990), es van adoptar mesures referents a la creació i l’ús de la targeta sanitària individual a Catalunya com a document identificatiu i acreditatiu de les persones usuàries per a l'accés als serveis sanitaris de cobertura pública amb càrrec al Servei Català de la Salut, de conformitat amb el que estableix la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya.

Com a desplegament de l’esmentat Decret 90/1990, de 3 d’abril, i d’acord amb el que estableix l’article 57 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, el contingut i les dades mínimes de la targeta sanitària individual (TSI) a Catalunya els va regular l’Ordre SLT/46/2007, de 5 de març (DOGC núm. 4839, de 12.3.2007).

Aquest marc normatiu ha estat alterat recentment per la publicació del Reial decret 702/2013, de 20 de setembre, que ha modificat el Reial decret 183/2004, de 30 de gener, pel qual es regula la targeta sanitària individual. Els objectius principals d’aquest Reial decret són la normalització del disseny i de les dades que contenen les targetes sanitàries existents en el Sistema Nacional de Salut, per tal de permetre la identificació uniforme de la persona titular de la targeta i la identificació de la identitat emissora de la targeta, així com per millorar la interoperabilitat de la targeta.

D’acord amb tot això, s’ha fet palesa la conveniència d’aprovar una nova ordre que reculli les novetats de l’actual marc normatiu i substitueixi l’Ordre SLT/46/2007, de 5 de març.

De conformitat amb el que preveu l’article 39.2 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a l’empara de les facultats que m’atorga la disposició final 1 del Decret 90/1990, de 3 d'abril,

Ordeno:

Article 1

1.1 En l’anvers de la targeta sanitària individual, com a mínim, s’han d’incloure les dades bàsiques següents:

  1. Identificació institucional del Servei Català de la Salut (CatSalut).

  2. Nom i cognoms de la persona titular de la targeta.

  3. Codi d’identificació de la persona titular de la targeta, assignat pel Servei Català de la Salut.

  4. Codi d’identificació personal únic assignat pel Sistema Nacional de Salut.

  5. Codi d’identificació del Servei Català de la Salut com administració sanitària emissora de la targeta.

1.2 La targeta sanitària individual pot incloure, a més, el termini de validesa, la llegenda informativa de l’àmbit territorial d’accés als serveis sanitaris, la identificació del nivell d’assegurament de la persona titular, el codi d’identificació del suport i dades dels serveis interactius o telefònics d’assistència sanitària del Servei Català de la Salut. Així mateix, poden incorporar-s’hi altres dades d’interès sanitari, en compliment de la normativa vigent.

1.3 Els dispositius que incorpori la targeta sanitària per emmagatzemar la informació bàsica, així com les aplicacions per tractar-la, han de complir els requisits i els estàndards establerts perquè la lectura i la comprovació de les dades sigui tècnicament possible en tot el territori espanyol.

1.4 Les dades que han d’anar incloses a la targeta sanitària individual es poden incorporar mitjançant un codi de barres. En tot cas, les dades bàsiques han de figurar impreses en la targeta sanitària individual.

1.5 A instància de qui en sigui titular, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR