ORDEN ENS/246/2015, de 27 de julio, por la que se aprueban las bases reguladores para la concesión de subvenciones destinadas a la contratación de personal para atender alumnos con necesidades educativas especiales, y se abre la convocatoria pública correspondiente al curso escolar 2015-2016.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ENSEÑANZA
Rango de LeyOrden

Aquesta Ordre aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de personal per atendre alumnes amb necessitats educatives especials, i obre la convocatòria pública per a la concessió d’aquesta subvenció corresponent al curs escolar 2015-2016.

D’acord amb l’article 18.3 del Decret 75/2007, de 27 de març, pel qual s’estableix el procediment d’admissió de l’alumnat als centres en els ensenyaments sufragats amb fons públics, el Departament d’Ensenyament dota aquests centres dels recursos adients per a l’atenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials i pot assignar recursos addicionals quan el nombre d’aquest alumnat en un grup o centre sigui significatiu.

Per això, d’acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de personal per atendre alumnes amb necessitats educatives especials, les quals consten a l’annex.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública en règim de concurrència no competitiva per a la concessió de les subvencions indicades a l’article 1, corresponents al curs escolar 2015-2016, que es regeix per les bases que consten a l’annex.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

Els interessats poden presentar les seves sol·licituds, conjuntament amb la documentació que consta a les bases, del 25 d’agost al 4 de setembre de 2015, ambdós inclosos, d’acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament http://educacio.gencat.cat/gestiocentre .

Article 4

Import i partida pressupostària

L’import total destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 3.541.725,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària EN0120 D/488000100/4210/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2016, o partida equivalent, condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient. Aquest import màxim es podrà ampliar per resolució del director general de Centres Concertats i Centres Privats, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Article 5

Resolució

El director general de Centres Concertats i Centres Privats resol per delegació aquesta convocatòria en un termini màxim de sis mesos a comptar de l’endemà de la data de la seva publicació, i en qualsevol cas durant l’any 2016.

La resolució es publicarà al DOGC i al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Transcorregut aquest termini, si no s’ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s’entén desestimada per silenci administratiu, d’acord amb el que estableix l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Article 6

Justificació

La justificació es fa dins del termini i en la forma en què estableix la base reguladora onzena.

Article 7

Consorci d’Educació de Barcelona

Quan les bases reguladores es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d’Ensenyament, aquesta referència s’entén realitzada al Consorci d’Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d’acord amb el règim d’assumpció de funcions per part de l’esmentat Consorci.

Article 8

Caràcter de les subvencions

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 27 de juliol de 2015

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases reguladores

  1. Objecte i finalitat

    L’objecte de la convocatòria és la concessió de subvencions en règim de concurrència no competitiva a centres educatius privats concertats que escolaritzen alumnes amb necessitats educatives especials.

    La finalitat de la subvenció és finançar la contractació de personal per atendre alumnes amb necessitats educatives especials en centres educatius privats concertats durant el curs escolar 2015-2016.

  2. Beneficiaris

    Poden acollir-se a aquesta convocatòria els centres educatius privats amb concert educatiu per als ensenyaments d’educació infantil de segon cicle, d’educació primària, i/o d’educació secundària obligatòria que escolaritzen alumnes amb necessitats educatives especials acreditades mitjançant el corresponent dictamen d’escolarització.

    Als efectes d’aquesta convocatòria, aquests alumnes són els que tenen necessitats educatives especials vinculades a discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials, els que manifesten trastorns greus de personalitat o de conducta o els que pateixen malalties degeneratives greus.

  3. Requisits i condicions dels beneficiaris

    3.1 Per ser beneficiàries de les subvencions, els centres sol·licitants han de complir els requisits i les condicions següents:

    1. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat, i de les obligacions amb la Seguretat Social. La presentació de la sol·licitud de subvenció implica autoritzar a l’Administració de la Generalitat la comprovació d’ofici de les dades corresponents al compliment de les obligacions tributàries amb l’Estat i amb la Generalitat i amb la Tresoreria de la Seguretat Social.

    2. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR