ORDEN ECO/360/2015, de 9 de diciembre, por la que se habilita la presentación y el pago telemático de los modelos 660, 650 y 653, correspondientes a las declaraciones y autoliquidaciones del impuesto sobre sucesiones y donaciones, modalidades sucesiones y consolidaciones de dominio, y se modifica la Orden ECO/330/2011, de 30 de noviembre, por la que se aprueban los modelos de autoliquidación de los tributos gestionados por la Agencia Tributaria de Cataluña.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ECONOMÍA Y CONOCIMIENTO
Rango de LeyOrden

Dins el procés de canvi en el qual es troba immersa l'Agència Tributària de Catalunya, la incorporació dels mitjans electrònics en les actuacions d'aplicació dels tributs ha esdevingut un objectiu clau, el qual ha permès millorar l'eficiència i qualitat dels serveis que s'ofereixen a la ciutadania i construir una Administració tributària més eficient, pròxima i transparent.

En el marc d'aquest procés, l'Agència Tributària de Catalunya ha anat adequant els mitjans tècnics dels quals disposa per tal d'ampliar els models de declaració i autoliquidació que la ciutadania i les empreses poden presentar i pagar telemàticament a través de la seva Oficina Virtual amb l'objectiu a curt termini de fer possible la presentació i el pagament telemàtic per a tots els tributs que gestiona aquesta Administració.

Pel que fa a l'impost sobre successions i donacions, l'aprovació de l'Ordre ECO/5/2015, de 13 de gener, ja va permetre presentar per via telemàtica les operacions de donacions sempre que l'Administració tributària disposés de la declaració informativa resum de l'escriptura pública referent a la donació. Amb aquesta Ordre, s'amplia la possibilitat de presentació telemàtica a les operacions de successions i a les consolidacions de domini, sempre que prèviament l'Administració disposi de la declaració informativa resum de l'escriptura corresponent.

Amb aquesta finalitat es modifiquen els articles 13.3 i 16.3 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic Modificació de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.
  1. Es modifica l'article 13.3 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

    3. Les autoliquidacions i declaracions de l'impost sobre successions i donacions, modalitat successions, models 650 i 660 respectivament, confeccionades mitjançant el programa d'ajuda o altres sistemes automatitzats que l'Agència Tributària de Catalunya posi a disposició de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR