ORDEN ECO/339/2015, de 3 de noviembre, sobre operaciones contables de cierre del ejercicio presupuestario de 2015.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDepartamento de Economía y Conocimiento
Rango de LeyOrden

L’article 74 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que és competència del conseller o consellera d’Economia i Coneixement l’organització de la comptabilitat pública.

La proximitat de la fi de l’exercici pressupostari de l’any 2015 fa necessari que es dictin normes sobre les operacions de tancament del pressupost, ja que la normativa que regula la comptabilitat no preveu amb detall aquestes operacions i, d’altra banda, també cal establir terminis per presentar i tramitar determinades operacions i documents comptables.

Atès el que s’ha exposat, a fi de regular amb detall aquestes operacions comptables de tancament de l’exercici i a proposta de la Intervenció General de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d’aplicació

Les normes que conté aquesta Ordre són aplicables a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, als organismes autònoms administratius i al Servei Català de la Salut.

Article 2

Assenyalament d'havers del mes de desembre

Les nòmines dels havers del mes de desembre han de quedar tancades i enllestides no més tard del 14 de desembre de 2015. Els serveis corresponents que gestionen la nòmina les han de trametre, juntament amb els seus documents comptables, a les intervencions delegades abans del 18 de desembre de 2015.

Una vegada comptabilitzades, les intervencions delegades han de fer la tramesa a la Subdirecció General de Tresoreria abans del 22 de desembre de 2015.

Article 3

Pagaments per justificar

3.1 Els manaments de pagament per justificar de caràcter esporàdic que s'estenguin per atendre activitats que cal realitzar durant aquest exercici s’han de trametre a la Subdirecció General de Tresoreria amb prou antelació perquè es puguin satisfer a temps.

Les quantitats lliurades per justificar amb aquest caràcter que no s'inverteixen durant l'exercici no es poden acumular per a l'exercici següent, i s’han de reintegrar a la Tresoreria de la Generalitat.

3.2 L’última justificació de l’exercici dels manaments de pagament de caràcter renovable es pot efectuar fins al 30 de desembre de 2015, seguint el procediment que estableix l'Ordre del Departament d'Economia i Coneixement de 12 de desembre de 2001, sobre manaments de pagament a justificar.

Per tot això el document ADOP (FM) corresponent ha de ser en efectiu i a favor de la persona habilitada.

En el supòsit de despeses derivades d’indemnitzacions per raó de serveis els documents ADOP (FM) corresponents s’han de trametre a la Intervenció Delegada abans del 22 de desembre.

Article 4

Expedició i tramitació de documents comptables

4.1 Documents de gestió pressupostària de despesa de l’exercici corrent.

Els documents comptables del pressupost de despeses de retenció de crèdits i autorització de despeses es poden trametre a fiscalització prèvia a la Intervenció Delegada fins al dia 16 de novembre com a màxim. S’exceptuen els destinats al pagament de retribucions al personal i els derivats de pagaments a la Seguretat Social o altres règims de previsió social; la secció del deute; les despeses afectades finançades, totalment o parcialment, amb fons finalistes d’altres administracions; despeses d’expedients de contractació que es trobin en fase de licitació a la data de publicació d’aquesta norma, despeses relacionades amb modificacions de crèdit realitzades posteriorment a la data límit esmentada.

Els expedients d’adquisició de compromís de despesa, acompanyats dels documents comptables de compromís de despesa corresponents, es poden presentar a la Intervenció Delegada fins al dia 3 de desembre, excepte les mateixes despeses indicades en l’apartat anterior.

Els documents de reconeixement d’obligacions i proposta de pagament es poden presentar a la Intervenció Delegada fins al 22 de desembre com a màxim. Aquest termini també s’aplica en el cas que es trametin expedients per fiscalitzar, en els quals en un únic acte administratiu s’inclogui l’aprovació, el compromís de despesa i el reconeixement de l’obligació. Resten exceptuats d’aquesta data i es poden presentar a les intervencions delegades fins al 30 de desembre de 2015 els documents comptables indicats abans que continguin factures o altres despeses rebudes el mes de desembre de 2015.

A data 30 de desembre, es tanquen les àrees informàtiques per als usuaris de gestió del GECAT. Aquests documents, degudament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR