ORDEN ARP/374/2015, de 22 de diciembre, por la que se aprueban las bases reguladoras de las ayudas para incentivar la investigación aplicada en materia de producción agroalimentaria ecológica, y se convocan los correspondientes a 2016.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación
Rango de LeyOrden

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té com a objectiu, entre d'altres, el foment de la recerca en matèria de producció agroalimentària ecològica emmarcat dins del Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2015-2020.

Els ajuts objecte d'aquesta Ordre tenen com a objecte contribuir la generació del coneixement necessari per desenvolupar tècniques de producció agroalimentària ecològica necessàries per a la producció ecològica, d'acord amb el Reglament (CE) 834/2007, que afavoreixin la reconversió i aportin garanties als operadors que duen a terme aquest tipus de produccions a Catalunya.

Valorada la conveniència de donar compliment a aquests objectius, de donar suport a la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica, mitjançant l'establiment d'un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica corresponents a l'any 2016, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre, per un import de 99.999,00 euros, amb caràcter de crèdit pluriennal, van a càrrec de les partides i quantitats pressupostàries dels anys 2016, per un import de 79.995,00 euros, i 2017, per un import de 20.004,00 euros, següents:

AG03 D/449 0001 00/6120: 50.000,00 euros

AG03 D/448 0001 00/6120: 35.000,00 euros

AG03 D/482 0001 00/6120: 14.999,00 euros

La concessió dels ajuts queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en els pressupostos del DARP per als anys 2016 i 2017. Els crèdits consignats en les partides pressupostàries esmentades podran ser redistribuïts en funció de la naturalesa jurídica i econòmica dels beneficiaris finals dels ajuts.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei d'Ordenació Agrícola.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

A aquests efectes, es nomena una Comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada per el/la subdirector/a general d'Agricultura, el/la subdirector/a general de Ramaderia i el/la subdirector/a general de Transferència i Innovació Agroalimentària.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de sis mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics a la seu electrònica de la Generalitat http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

Barcelona, 22 de desembre de 2015

Jordi Ciuraneta i Riu

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex

Bases reguladores dels ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica

¿1 Objecte

L'objecte dels ajuts convocats mitjançant l'Ordre és:

1.1 Atorgar ajuts que contribueixin a generar el coneixement necessari per desenvolupar tècniques de producció agroalimentària ecològica, d'acord amb el que estableix el Reglament (CE) 834/2007 del Consell, de 28 de juny de 2007, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CEE) 2092/91, que afavoreixin la reconversió i que aportin garanties als operadors que duen a terme aquest tipus de produccions a Catalunya.

1.2 Tots els projectes s'han d'adequar obligatòriament a un dels àmbits específics en matèria de producció agroalimentària ecològica que s'enumeren a continuació:

Àmbit 1: Sanitat vegetal i animal.

Àmbit 2: Gestió del sòl, adobament i fertilització i pràctiques de conreu.

Àmbit 3: Maneig de la vegetació espontània en les zones de conreu.

Àmbit 4: Alimentació, instal·lacions i pràctiques pecuàries.

Àmbit 5: Selecció i millora de varietats adaptades al sistema de producció agrària ecològica, especialment de varietats locals de Catalunya.

Àmbit 6: Qualitat diferencial dels aliments ecològics

1.3 Tots els projectes s'han de basar en uns dels següents sectors: conreus herbacis extensius, horticultura, fructicultura, vinya, producció de llet, avicultura, porcí o elaboració d'aliments per a consum humà.

1.4 Les propostes han de ser projectes originals que no hagin rebut el finançament de la Generalitat de Catalunya o d'altres administracions públiques, ni d'entitats privades.

¿2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els equips de recerca de les universitats, així com dels centres de recerca públics i privats de Catalunya, sense ànim de lucre, que tinguin com a activitat principal la recerca, i els centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO, i que compleixin els requisits següents:

  1. L'equip de recerca ha de comptar com a mínim amb un doctor o doctora que assumeixi la direcció del projecte i que estigui vinculat o vinculada estatutàriament o contractualment a la plantilla de la universitat o al centre de recerca.

  2. També poden formar part de l'equip de recerca persones vinculades a altres institucions o entitats no universitàries ni de recerca, relacionades amb el tema d'estudi de la proposta. El projecte, a efectes econòmics i/o administratius, quedarà vinculat a la institució d'adscripció de la persona responsable.

    2.2 Cada investigador o investigadora només pot formar part d'un equip i, per tant, no pot constar com a membre d'una altra sol·licitud que es presenti en aquesta convocatòria.

    ¿3 Requisits i incompatibilitats

    3.1 Les persones beneficiàries han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i, si s'escau, han de complir les següents obligacions:

  3. El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a la persona beneficiària de l'ajut.

  4. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  5. Complir amb la quota de reserva per a la integració social de personal discapacitat que estableix la legislació vigent, si escau.

  6. En el supòsit que l'empresa tingui una plantilla igual o superior a vint-i-cinc persones, preveure, conjuntament amb els agents socials, els mitjans oportuns per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i intervenir-hi en els seus centres de treball.

  7. No tenir la consideració d'empresa en situació de crisi, d'acord amb la definició continguda en les directrius comunitàries sobre ajuts estatals de salvament i de reestructuració d'empreses en crisi (DOUE 2014/C 249/01, de 31.7.2014).

  8. Complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  9. Estar donades d'alta en el cens de l'impost sobre activitats econòmiques, en aquells supòsits en què sigui obligatori.

  10. Estar inscrites en el Registre corresponent.

  11. Complir amb la normativa de política lingüística fent constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen

  12. Complir amb la normativa de política lingüística atenent els consumidors en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactant, almenys en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic.

  13. En cas de fundacions, haver presentat els comptes anuals davant el Protectorat.

  14. En cas de fundacions i associacions, haver adaptat els seus Estatuts a la Llei 5/2011, de 19 de juliol, de modificació de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques.

  15. En el cas d'empreses i entitats, no haver estar sancionada o condemnada perquè ha exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionada per resolució administrativa ferma o condemnada per sentència judicial ferma. En el cas...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR