ORDEN ARP/321/2015, de 15 de octubre, por la que se modifican los porcentajes de subvención de las ayudas para el fomento del uso de los seguros agrarios aprobados por la Orden ARP/127/2015, de 30 de abril, y se hace pública la convocatoria de las ayudas de las líneas del Plan de seguro agrario 2015 no cubiertas por la Orden AAM/127/2015, de 30 de abril, y las ayudas a los seguros de invernaderos correspondientes a la campaña 2015-2016.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación
Rango de LeyOrden

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té com a objectiu, entre d’altres, l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

Per aquest motiu es duen a terme, regularment, diferents activitats de foment per tal de fer extensives aquestes assegurances a tot el sector de la producció agrària, entre les quals destaquen les convocatòries d’ajuts consistents en una subvenció directa sobre el cost de contractació de l’assegurança agrària de què es tracti.

Els resultats obtinguts per aquestes convocatòries d’ajuts aconsellen continuar amb la subvenció de les assegurances agràries.

El 12 de maig d’enguany es va publicar l’Ordre AAM/127/2015, de 30 d’abril, per la qual s’aprovaven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’ús de les assegurances agràries, i es convocaven els corresponents a l’any 2015. En aquesta Ordre s’aprovaven, per una banda, les bases reguladores, i per l’altra, la convocatòria dels ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2015 incloses a l’annex 3 d’aquella Ordre, i que, en general, corresponen a les pòlisses que entren en vigor fins al 31 d’octubre d’aquest 2015.

Aquesta Ordre modifica els percentatges d’ajut de vuit línies d’assegurança per a la convocatòria 2015, com a conseqüència de l’Acord del Consell de Ministres de 2 d’octubre de 2015 que incrementa en quatre punts el percentatge de subvenció base d’aquestes línies. Amb l’objectiu d’ajustar la despesa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al pressupost disponible, cal adaptar els percentatges d’ajut d’aquestes línies a la nova situació.

Així mateix, amb aquesta disposició es convoquen els ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2015 que no s’han pogut acollir a la convocatòria establerta a l’Ordre AAM/127/2015, de 30 d’abril, i els ajuts a la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d’hivernacles contractats entre l’1 d’octubre de 2015 i el 30 de setembre de 2016.

Els ajuts a les assegurances agràries que estableix el Pla d’assegurances agràries combinades per a l’exercici 2015 tenen naturalesa d’ajut d’Estat, d’acord amb la Decisió de la Comissió de 9 d’abril de 2015 per la qual es declara compatible amb el mercat comú aquest règim d’ajuts (SA.40313 (2014/N) i la Decisió de la Comissió de 28 d’agost de 2015 (SA. 42697 (2015/N) que prorroga el règim fins al 31 de desembre de 2020.

Els ajuts a les pòlisses subscrites en la modalitat d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, independents de les pòlisses subscrites per a l’assegurament de la producció que protegeixen, se subjecten al règim de minimis que preveu el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR