DECRETO 83/2015, de 2 de junio, por el que se aprueba el Reglamento del impuesto sobre la provisión de contenidos por parte de prestadores de servicios de comunicaciones electrónicas.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ECONOMÍA Y CONOCIMIENTO
Rango de LeyDecreto

Preàmbul

Mitjançant la Llei 15/2014, del 4 de desembre, de l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector audiovisual i la difusió cultural digital, el Parlament ha creat l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques. L’impost grava la disponibilitat del servei d’accés a continguts existents en xarxes de comunicacions electròniques, per mitjà de la seva contractació amb empreses prestadores d’aquest servei. Tot i que el contribuent és la persona física o jurídica o entitat sense personalitat jurídica que contracta el servei esmentat, l’empresa prestadora del servei esdevé subjecte passiu a títol de substitut del contribuent. Els prestadors del servei han de pagar, com a substitut, la quota tributària sense possibilitat de repercutir en el contribuent el seu import.

Aquest Decret es dicta, per tant, a l’empara de l’habilitació competencial reconeguda a l’article 203.5 de l’Estatut d’autonomia i en l’exercici de la potestat reglamentària que atorga al Govern l’article 68 del mateix Estatut. Així mateix, la disposició final primera de la Llei 15/2014, del 4 de desembre habilita el Govern perquè dicti les disposicions necessàries per desplegar la Llei.

L’impost és un tribut finalista que té per objectiu dotar els fons per al foment de la indústria cinematogràfica i audiovisual de Catalunya que regula la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema i el fons per al foment de la difusió cultural digital, que s’ha creat a través de la Llei 15/2014, del 4 de desembre.

La Llei ha fixat els elements essencials del nou impost en compliment del principi de reserva de llei establert en l’article 31.3 de la Constitució. Ara cal complementar aquest marc legal amb la incorporació de les normes indispensables per a l’aplicació efectiva de l’impost.

S’ha de remarcar que aquest és un reglament d’abast estrictament tributari, que desplega la Llei esmentada pel que fa a la creació de l’impost. En aquest sentit, no incorpora cap norma de regulació dels fons de foment que té l’objectiu de dotar, ja que s’han de regular a través del reglament corresponent, d’acord amb l’article 16 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR