DECRETO 255/2015, de 22 de diciembre, por el que se aprueba el Programa anual de actuación estadística para el año 2016, y de inclusión de nuevas actividades estadísticas de interés de la Generalidad en el Plan estadístico de Cataluña.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2016
SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ECONOMÍA Y CONOCIMIENTO
Rango de LeyDecreto

PREÀMBUL

La Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya estableix a l'article 43 que el desplegament del Pla estadístic de Catalunya s'ha de fer en programes anuals d'actuació estadística, que ha d'aprovar el Govern de la Generalitat a proposta del conseller d'Economia i Coneixement;

Atès que la vigència del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014 ha estat automàticament prorrogada mentre no entri en vigor el nou Pla estadístic de Catalunya, d'acord amb el que estableixen l'article 41.2 de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya i l'article 2.2 de la Llei 13/2010, del 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014;

Atesa la regulació del procediment general d'execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014 i d'elaboració i aprovació dels programes anuals d'actuació estadística, establert al capítol V de la Llei 13/2010, del 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014;

Atès que l'Institut d'Estadística de Catalunya ha realitzat els tràmits i les consultes prèvies a les institucions i els òrgans del Sistema estadístic de Catalunya, tal com estableix l'article 20 de la Llei 13/2010, del 21 de maig;

Atès que el Consell Rector del Sistema estadístic de Catalunya ha aprovat la proposta de Programa anual d'actuació estadística de l'any 2016, que el conseller del Departament competent en matèria de gestió i coordinació del Sistema estadístic de Catalunya ha d'elevar al Govern perquè l'aprovi, i atès que el Consell Català d'Estadística ha elaborat el dictamen previ no vinculant, en els termes que estableixen respectivament, els articles 9 i 11 del Decret 24/2014, de 25 de febrer, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya;

Atès que l'article 16 de la Llei 13/2010, del 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014 preveu la inclusió de noves activitats en el Pla, mentre es desenvolupa i s'executa el Pla estadístic, per decret del Govern i a proposta del conseller d'Economia i Coneixement;

A proposta del conseller d'Economia i Coneixement i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovació del Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016

S'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016 en desplegament i execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, prorrogat automàticament mentre no entri en vigor el nou Pla estadístic de Catalunya.

Article 2

Objecte del Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016

El Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016 té per objecte l'establiment i la descripció normalitzada de les actuacions estadístiques d'interès de la Generalitat que s'han de portar a terme durant l'any 2016.

Article 3

Actuacions estadístiques del Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016

  1. Les regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016 són les establertes a l'annex 1 d'aquest Decret.

  2. Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2016 figuren a l'annex 2 d'aquest Decret, amb la seva descripció normalitzada i ordenades per objectius i activitats del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

  3. Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística del 2016 es relacionen ordenadament per organismes responsables a l'annex 3 d'aquest Decret.

Article 4

Comunicació de la relació dels òrgans que tenen atribuïdes competències estadístiques de la Generalitat de Catalunya, entitats locals i altres entitats de dret públic

Els departaments de la Generalitat, els organismes autònoms, les entitats de dret públic i les empreses que en depenen, així com les entitats locals catalanes i altres entitats de dret públic que tenen encomanada la realització d'estadístiques oficials d'acord amb el Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, han de comunicar a l'Institut d'Estadística de Catalunya els canvis en els òrgans amb atribucions estadístiques, que resten subjectes al deure del secret estadístic en els termes establerts per la Llei 23/1998, de 30 de desembre, i les normes de desplegament, d'acord amb allò que estableixen els apartats 2 i 3 de l'article 15 de la Llei 13/2010, del 21 de maig.

Disposicions finals

Primera

Aprovació d'inclusió de noves activitats estadístiques d'interès de la Generalitat al Pla estadístic de Catalunya 2011-2014

S'aprova la inclusió de les següents activitats estadístiques d'interès de la Generalitat al Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, actualment prorrogat:

  1. Estadística dels centres de culte a Catalunya

    Codi: 11 08

    Objectiu: anàlisi social

    Organismes que hi intervenen: Departament de Governació i Relacions Institucionals Descripció: tractament de dades d'origen administratiu obtingudes de la base de dades del Mapa religiós de Catalunya, per tal de conèixer els centres de culte presents a Catalunya per confessió religiosa d'adscripció i demarcació territorial.

    Cost: baix

  2. Estadística del transport per cable

    Codi: 12 30

    Objectiu: medi ambient i sostenibilitat

    Organismes que hi intervenen: Departament de Territori i Sostenibilitat

    Descripció: tractament estadístic de dades administratives disponibles proporcionades per les diferents empreses de funiculars, telefèrics, telecabines i telecadires, per tal de conèixer el volum i les dades bàsiques de trànsit del transport per cable a Catalunya.

    Cost: molt baix

  3. Promoció de la recerca en l'àmbit de l'estadística

    Codi: 22 07

    Objectiu: metodologia i normalització estadística

    Organismes que hi intervenen: Institut d'Estadística de Catalunya

    Descripció: impuls de la utilització de la informació estadística disponible amb fins científics en col·laboració amb instituts d'investigació, investigadors, centres de recerca i entitats assimilables.

    Cost: baix

    Segona

    Aprovació de l'actualització del contingut d'una activitat estadística integrada en el Pla estadístic de Catalunya 2011-2014

    S'aprova l'actualització del contingut de la següent activitat estadística del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014:

  4. Indicadors de salut

    Codi: 09 15

    Objectiu: salut i serveis sanitaris

    Organismes que hi intervenen: Departament de Salut, Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

    Descripció: elaboració i manteniment d'un sistema d'indicadors que permeti fer un seguiment dels aspectes que condicionen la salut de la població i també de la incidència de diverses malalties, de l'activitat hospitalària i d'altres recursos sanitaris, a partir de la informació disponible en l'àmbit del Departament de Salut.

    Cost: baix

    Tercera

    Entrada en vigor

    Aquest Decret entrarà en vigor l'1 de gener de 2016.

    Barcelona, 22 de desembre de 2015

    Artur Mas i Gavarró

    President de la Generalitat de Catalunya

    Andreu Mas-Colell

    Conseller d'Economia i Coneixement

    P. e. (Decret 257/2015, de 15 de desembre, DOGC 7021, de 18.12.2015)

    Irene Rigau i Oliver

    Consellera d'Ensenyament

    Annex 1

    Regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2016

    Nom de l'actuació: denominació més usual en l'àmbit de l'estadística oficial.

    Codi d'identificació: codi de 6 posicions, format pels 4 dígits del codi d'activitat estadística que l'actuació desplega i 2 dígits específics de l'actuació.

    Tipus d'actuacions:

    1. Consolidades: actuacions que en el desplegament de plans estadístics anteriors i en realitzacions successives han mostrat ser vàlides i útils per al coneixement de la realitat i que subministren una informació periòdica.

    2. En desenvolupament: actuacions que s'han portat a terme en el desplegament de plans estadístics anteriors però que, atès llur estadi inicial o llurs característiques, encara no es poden considerar actuacions estadístiques consolidades.

    3. Noves: actuacions que per l'interès que tenen i per llur adequació als objectius del Pla s'han d'iniciar durant el període de vigència d'aquest.

    Organisme responsable: ens públic que té l'obligació de dissenyar i dur a terme l'actuació estadística. En les actuacions estadístiques on la responsabilitat d'executar-les recau en dues o més institucions és indispensable la formalització d'un conveni o acord que determini les tasques i els recursos que aporta cadascuna de les institucions, tal com preveu l'article 24 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

    Organisme col·laborador: altres organismes públics o privats que participen en algunes fases de l'actuació estadística. Aquesta participació haurà d'estar regulada per conveni o disposició legal, tal com estableix l'article 24 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

    Ressenya de l'actuació: procés tècnic que s'ha de seguir per tal d'obtenir els objectius de l'actuació.

    Origen de la informació: tipus de procedència directa de les dades que han de ser tractades. Els valors indicats, que adapta i amplia els establerts en l'article 2 del Decret 143/2010, de 19 d'octubre, del Registre de fitxers estadístics i de la cessió de dades sotmeses a secret estadístic, són els següents:

    1) Dades d'una operació de camp pròpia: aquelles dades individuals obtingudes com a resultat d'una operació de camp per part de l'organisme responsable amb una finalitat exclusivament estadística.

    2) Dades d'origen estadístic: aquelles dades individuals obtingudes, mitjançant una operació de camp amb finalitats exclusivament estadístiques, per part d'organismes diferents dels que tenen la responsabilitat de dur a terme l'actuació estadística.

    3) Dades d'origen estadístic basades en un acte administratiu: aquelles dades individuals obtingudes mitjançant un qüestionari, amb finalitats exclusivament estadístiques, que ha de complimentar l'informant amb motiu d'un tràmit de caràcter administratiu.

    4) Observació directa de fets i fenòmens: aquelles dades individuals obtingudes com a resultat d'un mesurament per mitjà d'instruments tècnics...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR