DECRETO 252/2015, de 15 de diciembre, por el que se establecen los criterios de aplicación de la prórroga de los presupuestos de la Generalidad de Cataluña para el 2015, mientras no entren en vigor los del 2016.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ECONOMÍA Y CONOCIMIENTO
Rango de LeyDecreto

La convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 27 de setembre de 2015 i la consegüent dissolució del Parlament han fet impossible la presentació del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2016 dins els terminis necessaris perquè la Llei pogués entrar en vigor l'1 de gener de 2016 i, en conseqüència, el primer dia de l'exercici s'ha de produir la pròrroga automàtica dels pressupostos de l'any anterior.

Vist que l'article 33 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que, si per qualsevol motiu l'1 de gener el pressupost no està aprovat, es considerarà prorrogat automàticament el de l'any anterior en els seus crèdits inicials fins a l'aprovació i la publicació dels nous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ;

Vista la Llei 6/2012, de 17 de maig, d'estabilitat pressupostària;

A proposta del conseller del Departament d'Economia i Coneixement i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les disposicions que conté aquest Decret són d'aplicació a les seccions pressupostàries de la Generalitat de Catalunya, al Servei Català de la Salut i a les entitats autònomes administratives. Pel que fa als pressupostos prorrogats de les entitats autònomes comercials i financeres i de les entitats de dret públic, així com els de les societats mercantils, dels consorcis i de les fundacions en els quals la Generalitat disposa del control efectiu en els seus òrgans de govern, han d'ajustar l'execució dels seus pressupostos de despesa a la previsió de disponibilitat dels crèdits prorrogats de la secció o entitat que constitueixin part dels seus ingressos, en els termes establerts en aquest Decret. En el cas que resulti indispensable una major dotació per a alguna despesa inajornable, l'entitat ha d'instar el departament d'adscripció perquè gestioni la transferència de crèdit que es consideri oportuna.

En el supòsit que l'entitat ja hagi aprovat el seu pressupost per al 2016, cal que els seus òrgans de govern realitzin els ajustos necessaris per donar compliment al que s'estableix en aquest Decret.

Aquesta norma és d'aplicació també a les entitats no majoritàries de la Generalitat que estan classificades com a administració pública de la Generalitat, d'acord amb les normes del Sistema europeu de comptes nacionals i regionals (SEC).

Article 2

Determinació dels crèdits prorrogats

  1. Crèdits de les despeses

    A partir de l'1 de gener de 2016 es prorroguen els crèdits inicials de les despeses dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, aprovats per la Llei 2/2015, de l'11 de març, d'acord amb els criteris i les excepcions següents:

    1. L'estructura orgànica del pressupost prorrogat es pot adaptar, sense alterar-ne la quantia global, a l'organització administrativa vigent en l'exercici 2016, d'acord amb els criteris següents:

      a.1) Les modificacions pressupostàries autoritzades al llarg de l'exercici 2015 que resultin necessàries el 2016 i les modificacions que afectin reestructuracions administratives vigents per a l'exercici 2016 queden consolidades.

      a.2) Pel que fa a les reorganitzacions administratives que siguin conseqüència de la constitució del nou Govern, el Departament d'Economia i Coneixement ha de decidir el moment d'introduir-les al sistema GECAT segons el calendari d'elaboració dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2016. Fins aleshores, la despesa de les unitats creades o modificades s'ha d'imputar als crèdits adequats dels departaments que anteriorment desenvolupaven les funcions respectives.

      a.3) Les estructures per programes de les despeses i les econòmiques de les despeses del pressupost prorrogat s'han d'adaptar a les modificacions de l'estructura orgànica fetes al llarg de l'exercici 2015 i a les que puguin resultar necessàries des de l'inici de l'exercici 2016.

    2. No es prorroguen els crèdits per a despeses destinats a programes o actuacions que finalitzen el 2015.

  2. Crèdits dels ingressos

    A partir de l'1 de gener de 2016 es prorroguen els crèdits inicials dels ingressos dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, aprovats per la Llei 2/2015, de l'11 de març, d'acord amb els criteris i les excepcions següents:

    1. Les estructures econòmiques dels ingressos del pressupost prorrogat s'han d'adaptar a les modificacions fetes al llarg de l'exercici 2015 i a les que puguin resultar necessàries des de l'inici de l'exercici 2016.

    2. Els estats d'ingressos s'han d'ajustar a les previsions per al 2016 en el marc de la Llei 6/2012, de 17 de maig, d'estabilitat pressupostària.

  3. Crèdits de les despeses finançades amb ingressos finalistes o afectats

    1. Crèdits de les despeses finalistes: les despeses finançades amb ingressos finalistes, ingressos procedents d'altres administracions, incloses en el pressupost inicial 2015 es prorroguen per l'import ajustat a la consignació pressupostària per a l'exercici 2016 de l'administració d'origen, sense que, en cap cas, això suposi un import superior al crèdit inicial 2015, adaptant els codis de finançament finalista a la nomenclatura prevista per al 2016.

    2. Crèdits de les despeses afectades: les despeses finançades amb ingressos afectats, ingressos propis de la Generalitat que la normativa afecta a una destinació concreta, incloses en el pressupost inicial 2015, es prorroguen per l'import ajustat a la consignació pressupostària per a l'exercici 2016, sense que, en cap cas, això suposi un import superior al crèdit inicial 2015. La Direcció General de Pressupostos ha d'establir quins dels ingressos afectats a despeses es poden identificar en el sistema de gestió econòmica de la Generalitat de Catalunya (GECAT).

Article 3

Criteris per determinar els crèdits prorrogats

Els crèdits inicials del pressupost 2015 prorrogats per al 2016 han de ser coherents amb l'objectiu de dèficit públic fixat per la Llei 6/2012, de 17 de maig...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR