DECRETO 188/2015, de 25 de agosto, de creación del Órgano de Gestión del Complejo Educativo de Tarragona.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ENSEÑANZA
Rango de LeyDecreto

El Complex Educatiu de Tarragona té els orígens en la Universitat Laboral de Tarragona. L’any 1978 la Universitat Laboral es va transformar en Centre d’Ensenyaments Integrats i el 1980 va ser transferit a la Generalitat de Catalunya. El Decret 238/1986, del 2 de setembre, de transformació del Centre d’Ensenyaments Integrats de Tarragona, el va transformar en el Complex Educatiu de Tarragona, i es va produir la separació en diferents centres en funció dels ensenyaments que s’impartien per possibilitar una major autonomia de cadascun d’ells, millorar la gestió dels serveis comuns i adequar-ne l’estructura al nou model de centres docents que derivava de la Llei 8/1985, del 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul el Decret 283/1986 en la sentència del 19 de desembre de 1988.

El Complex Educatiu de Tarragona té unes característiques que el fan ser un equipament únic i singular a Catalunya, per les dimensions de la superfície que ocupa, els serveis, instal·lacions i espais que s’ubiquen en el seu recinte, les prestacions que ofereix, i l’elevat nombre d’alumnes, professorat, treballadors i d’altres ciutadans que diàriament utilitzen els referits serveis, instal·lacions i espais.

Atesa la complexitat que la gestió d’un equipament d’aquests tipus comporta, es fa necessari crear una nova estructura organitzativa que permeti aprofitar al màxim els recursos comuns existents i fer compatible l’autonomia de cadascun dels centres i serveis educatius ubicats al Complex Educatiu, amb el funcionament integrat dels serveis comuns del conjunt.

La Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, a la disposició addicional dinovena, preveu la possibilitat de creació d’òrgans amb autonomia de gestió sense personalitat jurídica si, per a l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis, no hi ha figures organitzatives alternatives que permetin satisfer les necessitats i pel volum o pel tipus d’activitat o béns i serveis que tenen es requereix un grau elevat d’autonomia en l’administració dels recursos econòmics materials propis.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen l’article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta de la consellera d’Ensenyament, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Òrgan de Gestió

Article 1

Creació

Es crea l’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona, com a òrgan amb autonomia de gestió, sense personalitat jurídica, dependent dels Serveis Territorials del departament competent en matèria educativa, a Tarragona.

Article 2

Finalitats

Són finalitats bàsiques de l’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona:

  1. Optimitzar la gestió dels espais, de les instal·lacions i de les dependències comuns de tot el recinte, que es descriuen a l’annex.

  2. Obtenir els millors rendiments en l’explotació econòmica dels recursos de què disposa.

  3. Donar suport als centres i serveis educatius ubicats en el recinte.

Article 3

Funcions

L’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona té les funcions següents:

  1. La gestió dels espais, de les instal·lacions i de les dependències comuns de tot el recinte amb l’autonomia que requereix l’explotació eficient dels seus recursos.

  2. Determinar les característiques de la utilització de les diferents instal·lacions, de forma coordinada amb els centres i serveis educatius ubicats en el recinte.

  3. El manteniment i la conservació de totes les instal·lacions del recinte.

  4. Qualsevol altra funció que li sigui atribuïda en relació amb les anteriors.

Article 4

Règim jurídic

4.1 L’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona es regeix per les disposicions d’aquest Decret, per la disposició addicional dinovena de la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i per la normativa aplicable als òrgans de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

4.2 L’Òrgan de Gestió del Complex té competència en procediments de contractació menor.

4.3 L’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona no té competències en matèria de contractació de personal ni de reconeixement de les obligacions econòmiques derivades. Tampoc no té competències en matèria de subvencions i ajuts.

Article 5

Règim econòmic

5.1 El règim econòmic de l’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona es regeix per la Llei de finances públiques de Catalunya i per la normativa de desplegament.

5.2 El titular del Departament ha d’aprovar el pressupost anual de l’Òrgan de Gestió del Complex Educatiu de Tarragona i establir els programes de control de la gestió econòmica a fi d’avaluar el compliment dels objectius programats.

5.3 El pressupost aprovat vincula l’Òrgan de Gestió del Complex i ha de ser equilibrat. Els crèdits de despesa corrent necessaris perquè funcioni s’han de destinar a la finalitat específica per a la qual han estat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR