DECRETO 180/2015, de 25 de agosto, de modificación del Decreto 118/2013, de 26 de febrero, de reestructuración del Departamento de la Presidencia.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE LA PRESIDENCIA
Rango de LeyDecreto

El Decret 111/2015, de 22 de juny, va nomenar vicepresidenta del Govern la consellera de Benestar Social i Família, i va establir, així mateix, que assumia les funcions pròpies de portaveu del Govern.

Aquest nomenament fa que s’hagin hagut de revisar les funcions del conseller/a de la Presidència i les funcions de l’Oficina del Portaveu del Govern, per tal d’adequar-les a la nova situació.

El Decret 19/2015, de 24 de febrer, pel qual es crea el Comissionat per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública, ha afectat algunes de les funcions atribuïdes a la Secretaria de Comunicació, de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, de la Subdirecció General d’Atenció Ciutadana, i de l’Àrea d’Atenció Virtual, les quals s’han hagut de redefinir per clarificar la distribució de competències.

D’altra banda, s’incorpora una disposició final amb relació a l’aplicació efectiva de l’adscripció de l’Institut Català de les Dones al Departament de la Presidència, establerta a la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva d’homes i dones, a fi de donar compliment al que disposa l’article 23.2 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, llei de desenvolupament bàsic de l’Estatut d’autonomia.

De conformitat amb l’article 23.4 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta del conseller de la Presidència, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l’article 1.1 del Decret 118/2013, de 26 de febrer, de reestructuració del Departament de la Presidència, que queda redactat de la manera següent:

Article 1.1 El conseller/a de la Presidència té atribuïdes les funcions previstes a l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat i les altres atribucions que li atribueixin les lleis.

Article 2

Es modifica l’article 29.1 del Decret 118/2013, de 26 de febrer, de reestructuració del Departament de la Presidència, que queda redactat de la manera següent:

Article 29

Secretaria de Comunicació del Govern

29.1 A la Secretaria de Comunicació del Govern, amb rang de secretaria general en els termes previstos a l’article 11.2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, li corresponen les funcions següents:

a) Elaborar l’estratègia comunicativa del Govern.

b) Definir els criteris i coordinar la política informativa del Govern, també pel que fa a la divulgació de l’acció de govern i la seva imatge a l’exterior.

c) Coordinar la comunicació del Govern i de les unitats corresponents dels departaments.

d) Vetllar per la transparència de les accions del Govern en els mitjans de comunicació i canals d’informació institucional.

e) Supervisar i coordinar l’organització dels serveis d’informació i comunicació corporativa del Govern.

f) Impulsar i coordinar fórmules de participació col·laborativa amb l'acció del Govern per part de la ciutadania.

g) Supervisar i coordinar la creació i aplicació dels sistemes d’informació ciutadana basats en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR