DECRETO 178/2015, de 4 de agosto, por el que se aprueba el Reglamento del impuesto sobre la emisión de óxidos de nitrógeno a la atmósfera producida por la aviación comercial, el impuesto sobre la emisión de gases y partículas a la atmósfera producida por la industria y el impuesto sobre la producción de energía eléctrica de origen nuclear.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE ECONOMÍA Y CONOCIMIENTO
Rango de LeyDecreto

Preàmbul

Mitjançant la Llei 12/2014, del 10 d’octubre, de l'impost sobre l'emissió d'òxids de nitrogen a l'atmosfera produïda per l'aviació comercial, de l'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria i de l'impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear el Parlament de Catalunya ha aprovat la creació de tres tributs propis nous, en el marc de mesures de fiscalitat mediambiental recomanades per la Unió Europea, que són l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial, l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la indústria i l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear.

La Llei, en compliment del principi de reserva de llei establert en l’article 31.3 de la Constitució, fixa els elements essencials dels nous impostos. Ara cal complementar aquest marc legal amb la normativa reglamentària de desplegament.

Aquest Decret es dicta, per tant, a l’empara de l’habilitació competencial reconeguda a l’article 203.5 de l’Estatut d’autonomia i en l’exercici de la potestat reglamentària que atorga al Govern l’article 68 del mateix Estatut d’Autonomia de Catalunya. Així mateix, la disposició final primera de la Llei 12/2014, del 10 d’octubre, habilita el Govern perquè dicti les disposicions necessàries per desplegar la Llei.

El Reglament que aprova aquest Decret conté vuit articles, agrupats en tres títols, una disposició addicional i una disposició transitòria.

El títol I, dedicat a l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial estableix el termini, forma de presentació i l’ingrés de l’autoliquidació. El títol II, per la seva part, referit a l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la indústria regula, desenvolupant l’article 14 de la Llei 12/2014, del 10 d’octubre, el procediment de determinació de la base imposable del tribut així com el termini i forma de presentació i ingrés de l’autoliquidació; finalment, en el títol III es regulen els pagaments fraccionats de l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear.

Per tot el que s’ha exposat, a proposta del conseller d’Economia i Coneixement, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovació del Reglament de l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial, l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la indústria i l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear

S’aprova el Reglament de l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial, l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la indústria i l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear, que s’insereix a continuació.

Disposicions finals

Primera. Habilitació

Es faculta la persona titular del departament competent en matèria tributària perquè dicti les disposicions necessàries per desplegar aquest Decret en tot allò que fa referència a l’aplicació dels tributs.

Segona. Entrada en vigor

Aquest Decret entra en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 d’agost de 2015

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Economia i Coneixement

Reglament de l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial, l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR