DECRETO 102/2015, de 11 de junio, de nombramiento de los miembros de la Comisión de Garantía del Derecho de Acceso a la Información Pública designados por el Parlamento de Cataluña.

SecciónCargos y Personal
EmisorDEPARTAMENTO DE LA PRESIDENCIA
Rango de LeyDecreto

L’article 40 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, estableix que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública és integrada per un mínim de tres membres i un màxim de cinc, designats pel Parlament de Catalunya; i l’article 41 disposa que la Comissió ha d’ésser adscrita al departament de la Generalitat que el Govern determini per decret.

D’acord amb el punt 2. b ) de la Moció 179/X del Parlament de Catalunya, sobre les accions per desplegar la Llei 19/2014, el Parlament es compromet que, en la primera designació, la Comissió estigui integrada per cinc membres.

El Ple del Parlament, en la sessió tinguda el 30 d’abril de 2015, ha adoptat la Resolució 1028/X del Parlament de Catalunya, per la qual es designen la senyora Elisabet Samarra i Gallego, la senyora Teresa Perelló i Domingo, el senyor Oriol Mir Puigpelat, el senyor Josep Mir Bagó i el senyor Manuel Ibarz i Casadevall membres de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública.

La Mesa del Parlament, en la sessió tinguda el 5 de maig de 2015, ha adoptat la Resolució 1029/X del Parlament de Catalunya, en la qual acorda que el règim retributiu dels membres de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública quedi assimilat al de director general, a càrrec del departament de la Generalitat al qual s’adscrigui la Comissió.

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Públic té una rellevància especial en el sistema de garanties que s’estableix a la Llei 19/2014, i es configura com un òrgan independent i professionalitzat, encarregat de resoldre els conflictes en matèria d’accés a la informació pública, i configurar al mateix temps una línia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR