Decret pel qual s'Estableixen els Criteris d'Aplicació de la Pròrroga dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 Mentre no Siguin Vigents els del 2011 de Catalunya (Decret 109/2011, d'11 de gener)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoDecreto

La Llei orgànica 8/1980, de 22 de setembre, de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA), modificada per la Llei orgànica 3/2009, de 18 de desembre, disposa a l'article 21, apartat 2, que si els pressupostos no han estat aprovats abans del primer dia de l'exercici econòmic corresponent, quedarà automàticament prorrogada la vigència dels anteriors.

En aquest mateix sentit, l'article 33 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que, si per qualsevol motiu l'1 de gener el pressupost no està aprovat, es considerarà prorrogat automàticament el de l'any anterior en els seus crèdits inicials fins a l'aprovació i la publicació dels nous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 28 de novembre de 2010 i la consegüent dissolució del Parlament han fet impossible la presentació del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011 dins els terminis necessaris perquè pogués entrar en vigor l'1 de gener de 2011 i, en conseqüència, el primer dia de l'exercici s'ha produït la pròrroga automàtica dels pressupostos de l'any anterior.

Tanmateix, en l'actual context pressupostari i financer i de canvis en l'estructura del Govern resulta necessari establir unes condicions d'aplicació de la pròrroga de caràcter restrictiu per tal d'assegurar que durant el període de la mateixa no es vulnerin els objectius d'estabilitat pressupostària.

Per aquest motiu, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement i d'acord amb el Govern,

Decreto:

ARTICLE 1 Determinació dels crèdits prorrogats

A partir de l'1 de gener de 2011 han quedat prorrogats els crèdits inicials per a despeses dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2010, aprovats per la Llei 25/2009, de 23 de desembre, d'acord amb els criteris i les excepcions següents:

  1. L'estructura orgànica del pressupost prorrogat s'ha d'adaptar sense alterar-ne, la quantia global, a l'organització administrativa vigent en l'exercici 2011 d'acord amb els criteris següents:

    a.1) Les modificacions pressupostàries autoritzades al llarg de l'exercici 2010, i les adaptacions de l'estructura orgànica, derivades de reorganitzacions administratives amb vigència per a l'exercici 2011, queden consolidades.

    a.2) Pel que fa a les reorganitzacions administratives que siguin conseqüència de la constitució del nou Govern, el Departament d'Economia i Coneixement haurà de decidir el moment d'introduir-les al sistema GECAT segons el calendari d'elaboració dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011. Fins aleshores, la despesa de les unitats creades o modificades s'haurà d'imputar als crèdits adequats dels departaments que anteriorment desenvolupaven les funcions respectives.

  2. Les estructures per programes de les despeses i les econòmiques dels ingressos i de les despeses del pressupost prorrogat s'hauran d'adaptar a les modificacions fetes al llarg de l'exercici 2010 i a les que puguin resultar necessàries des de l'inici de l'exercici 2011.

  3. S'autoritza el departament competent en matèria de pressupostos a realitzar els ajustaments de programes necessaris per tal d'adequar els crèdits de despesa a la seva finalitat, sense alteració de la seva quantia global.

  4. No es prorroguen els crèdits per a despeses destinats a programes o actuacions que finalitzen el 2010.

ARTICLE 2 Aplicació de mesures de contenció de la despesa als crèdits prorrogats

Els crèdits prorrogats, d'acord amb els termes establerts a l'article 1, experimentaren una retenció per un import equivalent al resultat d'aplicar les mesures de contenció de la despesa pública, degudament anualitzades, del pressupost 2010 d'acord amb els criteris continguts al Decret llei 3/2010, de 29 de maig, de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic i als acords d'1 de juny de 2010 que varen complementar aquestes mesures. A l'efecte de calcular les retencions de crèdit que s'han esmentat, no s'ha de tenir en compte la mesura inclosa a l'apartat 2.2 de l'Acord de Govern d'1 de juny, pel qual s'adopten mesures complementàries a les previstes en el Decret llei 3/2010, de 29 de maig, en matèria de despeses de funcionament, transferències, inversions, millora de l'eficiència en l'àmbit del sector públic de la Generalitat de Catalunya i lluita contra el frau fiscal.

ARTICLE 3 Determinació de l'autorització de despeses durant la pròrroga pressupostària
  1. L'autorització de les depeses de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR