ACUERDO GOV/152/2015, de 22 de septiembre, por el que se modifica el Programa Catalunya Clústers creado por el Acuerdo GOV/172/2013, de 3 de diciembre.

SecciónDisposiciones Generales
EmisorDEPARTAMENTO DE EMPRESA Y EMPLEO
Rango de LeyAcuerdo

El Pla de Govern 2013-2016 estableix el desenvolupament d’una política industrial activa per consolidar Catalunya entre els països de referència a nivell internacional. En aquest context, l’actuació sobre els clústers és una peça fonamental d’aquest Pla, tenint en compte que el teixit econòmic català està molt clusteritzat i format essencialment per pimes. Addicionalment, la política de clústers representa un instrument fonamental per facilitar i accelerar el canvi de model productiu que necessita el país.

L’Acord GOV/172/2013, de 3 de desembre (DOGC núm. 6520, de 12.12.2013), va crear el Programa Catalunya Clústers, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, amb la finalitat d’impulsar la competitivitat de l’economia catalana, sistematitzar la seva actuació en l’àmbit de la política de clústers i contribuir a la racionalització de les iniciatives existents en aquest camp.

En aquest sentit, la comunicació de la Comissió Europea de l’any 2008 titulada Towards World Class Clusters in the European Union (COM2008) 352 final, ja posava de manifest la necessitat de disposar d’organitzacions clúster més eficients en termes de massa crítica, amb una gestió professionalitzada i amb una vocació internacional.

El Programa Catalunya Clústers es troba perfectament alineat amb aquests objectius i aposta per la consolidació dels clústers existents i la renovació del teixit industrial català cap a activitats més innovadores, d’alt valor afegit i d’abast internacional.

Amb motiu dels canvis organitzatius que s’han dut a terme tant a la Direcció General d’Indústria com a l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), la Unitat de Clústers s’ha incorporat com una nova unitat dins d’ACCIÓ.

La necessitat d’adaptar aquest Programa a l’actual situació organitzativa comporta la tramitació d’aquest Acord.

Per tot això, a proposta del conseller del Departament d’Empresa i Ocupació, el Govern

Acorda:

-1 Modificar el Programa Catalunya Clústers, creat per l’Acord GOV/172/2013, de 3 de desembre, en els termes que figuren en l’annex.

-2 Disposar la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de setembre de 2015

Jordi Baiget i Cantons

Secretari del Govern

Annex

Programa Catalunya Clústers

Es modifica el punt 1.2, que queda redactat de la manera següent:

1.2. El Programa Catalunya Clústers s’adscriu a l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ)

.

Es modifica el punt 1.3, que queda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR